COVID-19


VIND HIER ALLE INFORMATIE OMTRENT DE COVID-19 MAATREGELEN BIJ HEMELS FESTIVAL

Let op: we zullen altijd de richtlijnen van de overheid volgen. We raden je aan de ontwikkelingen te volgen en onze website in de gaten te houden wat betreft het coronatoegangsbewijs gezien deze richtlijnen kunnen veranderen.


JOUW OPTIES VOOR EEN CORONATOEGANGSBEWIJS VIA DE CORONACHECK APP:

Voor Hemels Festival heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Je kunt het coronatoegangsbewijs aanmaken in de CoronaCheck-app wanneer je een negatieve testuitslag hebt, een bewijs dat je hersteld bent van corona of wanneer je een vaccinatiebewijs hebt. Zorg dat je je coronatoegangsbewijs gereed hebt bij de entree.

In de CoronaCheck-app wordt een QR code gegenereerd waarmee je je coronatoegangsbewijs kunt laten zien. Lees hieronder meer over één van de drie de opties voor het verkrijgen van een coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of kijk op rijksoverheid.nl.

Kom je niet uit Nederland? Je hebt een EU digitaal coronacertificaat nodig om Hemels Festival te bezoeken. De nationale overheden regelen de afgifte van het certificaat. Het certificaat bevat een QR-code wat je coronatoegangsbewijs is. Je kan je daarnaast in Nederland laten testen via testenvoortoegang.org. Je leest hieronder meer over Testen voor Toegang. Zorg ervoor dat je maximaal 24 uur van te voren en uiterlijk 2 uur van te voren bent getest.

 • Wil je je laten testen voor toegang? Volg de onderstaande stappen of kijk op testenvoortoegang.org.

  1. Maak een test afspraak 

  Plan een afspraak voor een coronatest bij één van de aangesloten testlocaties via testenvoortoegang.org. Zorg ervoor dat je maximaal 24 uur van te voren en uiterlijk 2 uur van te voren bent getest.

  1. Laat je testen

  Zorg dat je op tijd bij de testlocatie bent. Neem je legitimatiebewijs en bevestiging van de testafspraak mee.

  1. Testuitslag

  Je ontvangt na het testen in principe binnen twee uur de uitslag van de testaanbieder. Alleen met een negatieve testuitslag kun je een coronatoegangsbewijs maken.

  1. Maak een coronatoegangsbewijs

  Digitaal coronatoegangsbewijs
  Download de CoronaCheck-app op je telefoon. Je vindt de app in de App Store of de Google Play Store. Bij de uitslag via de testaanbieder staat een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode in de CoronaCheck-app. De app maakt hier een QR-code van. Dit is jouw digitale coronatoegangsbewijs.

  Papieren coronatoegangsbewijs
  Heb je geen smartphone? Ga naar www.coronacheck.nl en klik op de knop “Maak papieren coronatoegangsbewijs”. Bij de uitslag via de testaanbieder staat een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode. De website zet de testuitslag om in een QR-code. Je kunt nu jouw coronatoegangsbewijs met QR-code printen.

  1. Bezoek

  Je neemt je coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee. Wij scannen bij de ingang de QR-code. Zorg dat je ook je legitimatiebewijs meeneemt. Je gegevens worden vergeleken met de gegevens in het coronatoegangsbewijs. Tot slot laat je ook je ticket/toegangskaartje zien.

 • Ben je gevaccineerd? Dan krijg je met je vaccinatiebewijs een geldig coronatoegangsbewijs. Lees hieronder hoe je deze download of kijk op rijksoverheid.nl. Let op dat er een wachttijd van twee weken geldt nadat je bent gevaccineerd voordat je vaccinatiebewijs kan aanmaken en gebruiken.

  1. Download de CoronaCheck-app of ga naar CoronaCheck.nl.
  2. Log in met je DigiD.
  3. Je vaccinatiebewijs wordt automatisch geüpload door het RIVM (als je hier toestemming voor hebt gegeven), de GGD of het ziekenhuis. Check rijksoverheid.nl voor meer informatie.
  4. De CoronaCheck-app maakt automatisch je coronatoegangsbewijs in de vorm van een QR-code. Deze QR-code laat je scannen bij de ingang van het evenement.
 • Heb je een positieve PCR-coronatest gehad bij de GGD die niet ouder is dan 180 dagen en niet korter is dan 12 dagen? Dan geeft de GGD een digitaal herstelbewijs af. Lees hieronder hoe je deze download. Let op, bij een positieve corona-sneltest van de GGD ontvang je deze niet.

  1. Download de CoronaCheck-app of ga naar CoronaCheck.nl.
  2. Log in met je DigiD.
  3. De gegevens van je herstelbewijs worden automatisch opgehaald bij de GGD en worden daarna automatisch geupload in de CoronaCheck-app of op de website CoronaCheck.nl. Je coronatoegangsbewijs wordt automatisch gemaakt in de vorm van een QR-code. Deze QR-code laat je scannen bij de ingang van het evenement.

FAQ

Heb je nog vragen rondom het coronatoegangsbewijs? Lees de FAQ hieronder of check coronacheck.nl.

IS EEN CORONATOEGANGSBEWIJS VERPLICHT?
Ja, om toegang te krijgen tot Hemels Festival heb je een geldig corona toegangsbewijs nodig.

HOE KOM IK AAN EEN CORONATOEGANGSBEWIJS?
Er zijn op dit moment drie manieren om een Digitaal coronacertificaat te krijgen.

 1. Testbewijs: een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement en uiterlijk 2 uur voor het event.
 2. Vaccinatiebewijs: Volledige coronavaccinatie,  met een vaccin dat door het Europees Medicijn Agentschap (EMA) is goedgekeurd (EMA.nl). Let op dat er een wachttijd van twee weken geldt nadat je bent gevaccineerd voordat je vaccinatiebewijs kan aanmaken en gebruiken.
 3. Herstelbewijs: bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.

IK KOM NIET UIT NEDERLAND, WAT MOET IK DOEN?
Je hebt een EU digitaal coronacertificaat nodig. De nationale overheden regelen de afgifte van het certificaat. Het certificaat bevat een QR-code wat je coronatoegangsbewijs is.

Je kan je ook laten testen via testenvoortoegang.org.

HOEVEEL UUR VAN TE VOREN MOET IK ME MIN/MAX LATEN TESTEN?
De testuitslag is 24 uur geldig. Dus je moet je binnen 24 uur en uiterlijk 2 uur voordat je naar Hemels Festival gaat laten testen. Om het risico zo klein mogelijk te houden raden wij aan om zo kort mogelijk voor aanvang van de activiteit/het evenement je te laten testen.

WAT IS DE EVENEMENT CODE VOOR TESTEN VOOR TOEGANG?
Er is geen event code.

GELDT ER EEN WACHTTIJD NADAT IK BEN GEVACCINEERD?
Ja, er is een wachttijd ingesteld van 2 weken nadat bent gevaccineerd, voordat je je coronatoegansbewijs kan aanmaken en gebruiken.

IS EEN ZELFTEST VOLDOENDE?
Nee een zelftest is niet geldig. Je dient te testen bij een aangesloten testaanbieder via testenvoortoegang.org.

KAN IK OOK EEN NEGATIEVE TESTUITSLAG LATEN ZIEN BIJ BINNENKOMST?
Nee, het laten zien van een negatieve testuitslag is niet voldoende. Je dient een QR-code te hebben van je coronatoegangsbewijs.

KAN IK ME OOK BIJ EEN GGD-LOCATIE LATEN TESTEN?
Nee, dat is niet mogelijk. Je dient te testen bij een aangesloten testaanbieder via testenvoortoegang.org.

IS TESTEN VOOR TOEGANG GRATIS?
Ja, er worden geen kosten in rekening gebracht voor Testen voor Toegang. De kosten hiervoor worden vooralsnog gedekt door de Rijksoverheid.

WAT ALS MIJN UITSLAG POSITIEF IS?
Uiteraard is dit een vervelende en onverwachte situatie. Bij een positieve testuitslag krijg je geen coronatoegangsbewijs en daarmee geen toegang tot het event. Als je kunt aantonen dat je enkele dagen voor Hemels positief getest bent dan stellen we je in de gelegenheid om je ticket om te zetten naar een ticket voor de eerstvolgende editie van Hemels Festival.